Wat doen wij

Onze praktijkvoering is onder te verdelen in 5 grote groepen
  • Preventieve geneeskunde is en blijft het belangrijkste.
    Op jonge leeftijd zijn vaccinaties, parasietbehandeling, sterilisaties en castraties de grootste pijlers. Tijdens de jaarlijkse conditie-consulten zal uw dier steeds klinisch volledig onderzocht worden. Dr Stijn Peeters hanteert zeker niet het principe van de "snelle spuit". Vaccinatie is maar een onderdeel van een consultatie. Meer recent wordt er ook meer aan preventie gedaan van de oudere hond of kat.
    Bij deze laatste groep is bloed- en urinecontrole zeer belangrijk om in een vroeg stadium van een aandoening in te grijpen om alzo erger te voorkomen. Ook radiografische controle van gewrichten bij tekenen van artrose is niet onbelangrijk. Preventieve tandheelkunde en gewichtscontroles zijn ook stokpaardjes van de praktijk waar veel aandacht aan besteed wordt. Door steeds uw dier als een geheel te onderzoeken staat de praktijk garant voor een langer en gezonder leven van uw huisdier.                                                                                                    
  • Onderzoek
    In dit stadium wordt uw dier onderworpen aan allerlei testen met als doel te kunnen bepalen of de behandeling met medicijnen kan of dat een operatie zich opdringt.
    Hieronder verstaan we bloed- en urineonderzoek. Dit wordt naar een extern labo verstuurd zodat we steeds accurate resultaten krijgen (de kostprijs van het labo worden rechtstreeks doorgestuurd en verrekend met jullie). Ook digitale radiografie (incluus contraststudies), echografie worden ook uitgevoerd indien noodzakelijk.
  • Medische behandeling.
    Blijkt uit het onderzoek dat uw dier kan genezen worden met medicijnen dan wordt er in de praktijk een aangepaste en doorgedreven behandeling gestart. Veelal zijn dit routine-behandelingen maar soms gebeurt het dat er verschillende organen aangetast zijn. De eerste groep dieren kunnen meestal thuis behandeld worden, de tweede groep moet soms enige tijd in de praktijk blijven om intensief behandeld te worden. Hiervoor beschikt de praktijk over een ruime hospitalisatieruimte waar de beste zorgen kunnen gegeven worden.
  • Operaties.
    Als blijkt dat medicijnen niet voldoende zijn dan volstaat veelal een ingreep om uw dier te helpen. Vele van deze operaties worden in de praktijk zelf gedaan. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan urogenitale operaties (urine- en geslachtsorganen, bv. baarmoederontsteking, blaasstenen of –poliepen), operaties aan het spijsverteringsstelsel, operaties aan het oog of de oogleden, de oren, huidoperaties,... Ook orthopedische operaties worden aangeboden en worden samen met een gespecialiseerde collega-dierenarts gedaan.
    Uiteraard zeer belangrijk zijn ook de preventieve operaties zoals de sterilisatie of de castratie.
  • Verkoop van aangepaste voeding en verzorgingsproducten
    Door onmiddellijk de juiste producten te gebruiken spaart u veel geld uit. Niet alle producten die  je in een dierenspeciaalzaak kan kopen zijn even doeltreffend of geschikt voor uw huisdier. Sommige zijn schadelijk andere werken gewoon niet. 
    Wij gebruiken alleen de laatste nieuwe middelen zoals ontworming, vlooien- en tekenproducten, shampoo's,.. Aan voeding wordt ook veel belang gehecht want dit is ooit even belangrijk zo niet belangrijker dan geneesmiddelen. Denk hierbij maar aan voedselallergie, tandpreventievoeding, urinaire voeding,... Graag geven we u hierover deskundig advies voor zowel onderhouds- als dieetvoeding.


Zoals U kan zien kunnen wij in onze praktijk veel onderzoeken en operaties aan die u misschien niet gewend bent of nog nooit van gehoord hebt.
Door continue vorming proberen we up- to- date te blijven en een goede gezondheid na te streven voor uw geliefd huisdier.


Besluit:
  • Preventie is en blijft het allerbelangrijkste. Denk aan jaarlijkse gezondheidscontroles incluus vaccinaties en ontwormingen. U wordt hier steeds jaarlijks aan herinnerd via een nieuwsbrief.
  • Een goede diagnose bij ziekte is uiterst belangrijk.
  • Hiervoor is heel wat materiaal en kennis nodig.
  • Door een gemiste of verkeerde diagnose kan het dier onnodig lijden of zelfs onnodig ingeslapen worden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat collega dierenartsen een patiënt doorsturen voor verder doorgedreven onderzoek hier in de praktijk.
  • Na gezamenlijk overleg beslist U wat er zal gebeuren met uw geliefd huisdier.
WAT DOEN WIJ - Foto 1
Klik op de foto voor een grote versie
© 2009-2024 DAP De Ring | Site: Webstylers